Motorola portofoons

De eerste portofoon van Motorola is al in de jaren ‘30 van de vorige eeuw uitgevonden. Sindsdien is Motorola marktleider op het gebied van tweeweg communicatie en staat nog steeds aan de wieg van veel innovaties in de portofonie. 

Portofoons van Motorola zijn zonder twijfel de beste ter wereld. Ze blinken uit in degelijkheid, geluidskwaliteit en functionaliteit. Als Authorized Motorola Solutions Radio Channel Partner bieden we een breed scala aan professionele portofoons en walkietalkies in het Mototrbo assortiment.

Private Mobile Radio (PMR)

Alles onderstaande Private Mobile Radio (PMR) portofoons ondersteunen de verouderde analoge technologie op basis van FM-modulatie. Met PMR kunt u op termijn migreren naar digitale communicatie. Met uitzondering van de SL4010e zijn alle modellen geschikt voor communicatie op de VHF-band (136-174 MHz) of UHF-band (403-470 MHz). Ze ondersteunen allemaal het frequentieraster 12,5 kHz, 20 kHz en 25 kHz.
 

Digital Mobile Radio (DMR)

Digital Mobile Radio portofoons ondersteunen de nieuwe digitale technologie gebaseerd op Time Division Multiple Access. TDMA is vastgelegd in de Europese ETSI-standaard  die in 2005 is geratificeerd. Inmiddels leveren wij de derde generatie DMR-portofoons en -mobilofoons.
 

Voordelen DMR

  • DMR biedt vergeleken met PMR de volgende voordelen:
  • Betere geluidskwaliteit - met name in omgevingen met veel lawaai en bij slecht bereik.
  • Groter bereik - als iemand in analoge mode niet meer verstaanbaar is, dan kunt u die in digitale mode nog wel verstaan.
  • Verbeterde beveiliging van het signaal - authenticatie op een netwerk en encryptie van het signaal zorgen voor betere beveiliging. De high-end modellen (series DP3000e en DP4000e) ondersteunen zelfs 256 bits encryptie.
  •  Efficiënter frequentiegebruik - TDMA zorgt voor veel efficiënter gebruik van frequenties. Per kanaal in een 12,5 kHz raster kunnen twee gesprekken gelijktijdig worden gevoerd wat de aanschaf van een repeater kan besparen.
  • Uitgebreide functionaliteit - DMR biedt veel extra functies, zoals Transmit Interrupt, radio-ID versturen en weergeven, Alert Call, Enhanced Noise-cancelling, telemetrie toepassingen (schakelen of afstand), man down-functie, noodsignalering, tekstberichten verzenden en ontvangen, locatie informatie (GPS) versturen en job tickets ontvangen en accepteren of afwijzen.
 

DMR Tier 1, 2 en 3

De DMR-standaard van ETSI onderscheidt drie niveaus: Tier 1, Tier 2 en Tier 3. Al onze Mototrbo-portofoons voldoen aan Tier 2 en Tier 3. Modellen in Tier 1 zijn vergunningsvrije portofoons en walkietalkies en die maken geen deel uit van het Mototrbo-assortiment. 
 

Tier 2

Tier 2-portofoons ondersteunen de conventionele mode waarmee communicatie tussen twee of meer portofoons of mobilofoons ofwel direct ofwel via een repeater station mogelijk is. Op niveau Tier 2 is communicatie ook mogelijk tussen digitale DMR-portofoons van verschillende merken, zoals Kenwood, Hytera en Entel.

Bovenop deze functionaliteit heeft Motorola de technologie IP Site Connect ontwikkeld. Hiermee kunt u een netwerk van meerdere repeaters bouwen op een bedrijventerrein of op meerdere locaties die geografisch gescheiden zijn. Met een softwarelicentie zijn de instapmodellen SL1600 en DP1400 geschikt voor IP Site Connect.

Tier 3

Tier 3 is een ETSI-richtlijn voor digitale trunking van portofonie. Een van de twee tijdsloten worden op de repeater dynamisch toegekend aan een gesprek om de capaciteit van de repeater veel efficiënter te gebruiken. De repeater kan dan aanzienlijk meer gebruikers bedienen. Als één repeater niet voldoende capaciteit biedt, kunnen meerdere repeaters per site worden ingezet. De Tier 3-oplossingen van Motorola zijn bekend onder de naam Single en Multi Site Capacity Plus. De middenklasse portofoons SL2600 en DP2000e zijn met een softwarelicentie geschikt voor Capacity Plus.

De ATEX-modellen DP4400e en DP4400Ex zijn standaard geschikt voor Capacity Plus.