CeoTronics DECT Intercom

CeoTronics DECT Intercom is een full-duplex communicatiesysteem. Met dit systeem kunt u handsfree en zonder vertraging via een ‘open’-verbinding communiceren. Het systeem is zeer degelijk ontworpen en voldoet aan militaire specificaties en is hierdoor zeer geschikt voor inzet in industriële omgevingen met veel lawaai, stof en vocht, zoals fabrieken, scheepsvaart en bouw. Het systeem is bijzonder goed inzetbaar voor spraakcommunicatie over korte afstanden, zoals bij hijswerkzaamheden, inspecties, bij gebruik onder beschermende kleding; chemiepak of tijdens de opstart van een fabriek. Speciaal wanneer beide handen vrij moeten blijven en waar timing van groot belang is.

Gebruikers van het systeem worden uitgerust met een DECT intercom zend-ontvanger die ingebouwd is in een Noise Cancelling headset of een CT-DECT Multi die aan de riem gedragen wordt en waarop een bekabelde headset naar keuze wordt aangesloten via de CT-Comlink interface. Afhankelijk van de werkzaamheden zijn er verschillende headsets leverbaar, zie accessoires bij dit product. Ook is het mogelijk om een smartphone te koppelen met de CT-DECT Multi via een Bluetooth verbinding, zodat het voeren van telefoongesprekken mogelijk is. 

De CT-DECT Headsets en CT-DECT Multi’s kunnen alleen met elkaar communiceren door gebruik te maken van een CT-DECT basisstation. Een basisstation kan ingebouwd zijn in een CT-DECT headset of een CT-DECT Multi en kan door de gebruiker zodanig worden ingesteld dat deze als basisstation functioneert. In deze configuratie kunnen maximaal 5 gebruikers (inclusief het basisstation) met elkaar communiceren. Via de CT-Comlink aansluiting is het mogelijk om twee CT-DECT Multi’s te koppelen via een kabel. Hiermee is het mogelijk om met maximaal 2x4 gebruikers te communiceren en deze oplossing maakt het ook mogelijk om een verbinding te realiseren tussen locaties waarbij het radiosignaal niet toereikend is, zoals bijvoorbeeld bij zeer dikke wanden (bijvoorbeeld bij een nucleaire centrale) of bij een inspectie van een metalen opslagtank. Daarnaast is een basisstation leverbaar in een koffer die communicatie met maximaal 8 personen mogelijk maakt. Voor meer informatie klik hier.